
اظهار نظر جنجالی سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور و مسئول پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی با واکنش های مختلفی روبرو شد
.دستیار آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه ۲۳ فروردین به نظر می رسد که در واکنش به درخواست برخی مسئولان برای ممنوعیت ارائه خدمات اجتماعی به زنان بدون حجاب گفت که این «مصداق بارز کار بیقاعده» است.سکینه سادات پاد در توئیتی که رسانهها نیز آن را بازتاب دادند، نوشت: «منع خدمات اجتماعی، مغایر اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی، خلاف عدالت و مصداق بارز کار بیقاعده است».
پاد مستقیما به جنجالهای اخیر بر سر موضوع حجاب اشاره نکرد، اما توئیت او در شرایطی منتشر میشود که موج جدیدی از نظرات برای منع ارائه خدمات اجتماعی به زنان بدون حجاب به راه افتاده است.دستیار رئیسجمهوری اسلامی با وجود آنکه مخالفت با حجاب گ را «هنجارشکنی» خوانده است، ولی گفته که نباید «با تصمیمات غیرقانونی، غیراسلامی و غیرعقلانی» آن را مهار کرد.
سکینه سادات پاد کیست ؟
به گزارش جماران، سکینه سادات پاد وکیل پایه یک دادگستری در شهر مشهد، فعال حقوق بشر، معاون حقوقی موسسه بین المللی حقوق بشری صلح زیبا جمهوری اسلامی ایران و دانش پژوه مقطع دکتری حقوق عمومی است.
او قبلا در مصاحبه ای با سایت «شهرآرا نیوز» در خصوص جایگاه زنان در کشور گفته بود: «زنان میخواهند حقوقشان را مطالبه کنند. نمیشود به آنها چیزی را دیکته کرد و توقع داشت آن را بخوانند و بهراحتی قبول کنند».
پاد معتقد است، «برخی ارزشهای مورد تأیید در اجتماع تغییر کردهاند» و «در بحث بانوان، اسیر تفکر سنتی هستیم. دیگر باید مسئله حضور زنان در اجتماع برای ما حل شده باشد، اما متأسفانه میبینیم هنوز در این مسائل اولیه گیر کردهایم. حجاب یکی از مسائل بسیار مهم است. دختر ما به دلیل نبود حمایت، ناچار میشود از سوی کارفرمایش به هر پوششی تن بدهد. این عدم اطمینان کاری و نبود حمایتهای درست در قوانین و نیازهای اولیه باعث تغییرات بسیاری شده است».
او با تعریف خودش از تبعیض مثبت در خصوص زنان دفاع می کند و می گوید: ««تبیعض مثبت» همان «تبعیض روا» است در قانون اساسی آمده است. اصلا تبعیض روا همان نفقه و … است که اسلام به پشتیبانی از زن برخاسته است. ۱۴۰۰ سال پیش به این نتیجه رسیدیم و دنیا تازه چند سال است به حقوق زنان و کودکان بها میدهد».
پاد، در خصوص فمینیسم هم چنین می گوید: «در اسناد بینالمللی فمینیسم بهشدت در حوزه حقوق زنان رسوخ کرده است. در جهان، این جنبش با اینکه یک مکتب فلسفی و فکری نیست توانست تأثیرات خودش را بگذارد هرچند در نهایت هم این جنبش به ضرر زنان تمام شد. یعنی گفت مرد طراز است و من باید به او برسم، اما این حرف را چه کسی گفته است؟ اسلام میگوید راه باز است. ممکن است زن از مرد هم بالاتر رود».