اجتماعیمحیط زیست

هشدار جدی فرونشست در 602 دشت ایران / خطر ابر بحران فرونشست زمین چیست؟

از صبح امروز خبرهای زیادی درباره احتمال فرونشست 602 نقطه از دشت های ایران در حال انتشار است و نگران عمومی در میان مردم ایجاد کرده است. برخی این تهدید را با زلزله مقایسه کرده و ان را زلزله خاموش نام نهاده اند.

امروز صبح محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفته است که برداشت بیش از حد مجاز آب از منابع آب زیرزمینی (آبخوان) از مهمترین دلایل فرونشست در نقاط یاد شده است.

گستردگی تعداد دشت های در معرض خطر، هشدار جدی به جامعه است که در مصرف آب های زیرزمینی کنترل بیشتری داشته باشند.

شمار دشت های در معرض آسیب چنان بالاست که نیازمند همت جمعی برای پیشگیری از گسترش بحران باشیم. در صورت بی توجهی کشاورزان به این موضوع، زمان زیادی طول نخواهد کشید که ابربحران های زیست محیطی ایران را در بر خواهد گرفت.

خطرات فرونشست زمین

یک کشاورز تخریب زمین کشاورزی اش را تماشا می کند

فرونشست زمین علاوه بر تاثیرهای مخرب در حوزه کشاورزی (باغداری، زراعت و دامپروری) می‌تواند بر روی زندگی انسانی و احتمال تخریب نقاط مسکونی هم تاثیر بگذارد.

نکته که دیگر این است که فرونشست زمین با تخریب بافت مغذی خاک، می‌تواند باعث نابودی دشت ها و نقاط حاصلخیز شده و آنها را به بیابان تدبیل کند.

خطر بیابان زایی

هم اکنون در اطراف تهران هم تعداد بالایی از دشت های زراعی در حال فرونشست هستند که در صورت ادامه این روند، تا پیش از سال 1450 بخش های بزرگی از مناطق اطراف تهران به بیابان های بی آب تبدیل خواهد شد و زندگی در این نواحی را به مخاطره جدی خواهند انداخت. این در حالی است که موج بیماری ناشی از موش های شهری نیز با کاهش آب های پیرامونی و آلودگی های شهری افزایش خواهد یافت. جالب این که موش ها را نیز باهوش تر خواهد کرد. توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید.

حتی برخی کارشناسان می گویند که آسیب های ناشی از فرونشست زمین و خاک بیشتر از زلزه است. زیرا آثار دراز مدت بیشتری دارد. زیرا تخلیه آب های زیرزمینی جبران ناپذیر است و گاهی گفته شده تا قرن ها قابلیت جبران ندارد.

زمین های روستایی تخریب شده است

خطر بی آبی

تخلیه آب و پر شدن سفره های زمینی با خاک، احتمال انبار مجدد آب را به حداقل و یا شاید صفر می رساند و نکته مهم تر این که آب این سفره های تخریب شده دیگر قابل استحصال نیست و یا بسیار بسیار هزینه بر است. بی آبی و امکان آلوده شدن آب ها می تواند بیماری های جمعی و خطرناک را هم افزایش دهد. اینجا کلیک کنید تا اطلاعات کامل تری درباره پیوند سرطان و برخی آسیبب های زیست محیطی بخوانید.

 خطر مهاجرت های گسترده

مهاجرت به دلایل متعدد از روستا به شهر و از شهر کوچک به شهرهای بزرگ، یکی از بحران های کشورهای در حال توسعه است. در این کشورها سیل مهاجرت باعث شده تا شهرهای بزرگ با آسیب های بزرگی چون حاشیه نشینی، بیکاری، افزایش آسیب های اجتماعی چون اعتیاد و بزه و … روبرو باشند.

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا