اجتماعیدانش و فناوری

علت اصلی تعطیلی گاج به خاطر سوال های حاشیه ساز

 موسسه گاج (گروه آموزشی جوکار) بر اساس تصمیم سازمان مدارس غیردولتی تعطیل شد. گاج از معروفترین موسسه های ارائه خدمات کنکور بود که معمولا به خاطر تبلیغات بزرگ اندازه شهری شناخته می شد.

این اتفاق در پی آنچه جهت گیری و تحریک دانش آموزان برای حضور در اعتراضات نامیده شده،‌ رخ داده است. در نیمه دوم سال گذشته و به بیان دقیق از از اواخر شهریور 1401 پس در از درگذشت مرحوم مهسا امینی، موجی از اعتراض های در برخی شهرهای کشور درگرفت و ناآرامی های آغاز شد. در این دوره از اعتراضات که چند ماه به طول انجامید، حاشیه های زیادی رخ داد .

گفته شده که موسسۀ آموزشی گاج در حوادث پارسال سوالاتی برای دانش‌آموزان طرح کرده بود که جهت‌گیری و تحریک به‌سمت اغتشاشات داشت و تعطیل شد.

سوال های گاج در حمایت از اعتراضات

طبق گزارش رسانه ها مدرسان و طراحان سوال گاج؛ سال گذشته همزمان با گسترش اعتراض ها و ناآرامی های کشور، در آزمون های خود سوال هایی را طراحی کردند که موجب تشویش و تهییج دانش اموزان برای حضور اعتراضات شده است.

بخشی از نمونه سوالاتی که گفته می شود، عامل تعطیلی این موسسه کنکوری بوده سال گذشته منتشر شده بود. این نمونه سوالات از اشعار کتب درسی برگزیده شده است.

به طور مثال یکی از اشعار فرخی یزدی در این سوالات آمده که از کتاب های درسی انتخاب شده است.

پافشاری پی حق خود اگر ملت داشت     مال او غارت یک دسته عیاش نبود

پول تصویبی مجلس نبد از ماه به ماه     گرد آن کهنه حریف این همه کلاش نبود

معنی دولت قانونی اگر این باشد         نامی از دولت و قانون به جهان کاش نبود

رییس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی آموزش‌و‌پرورش، توضیحاتی درباره جزییات روالی که برای تعطیلی مرکز آموزشی گاج طی شده، نداد، اما به‌نظر می‌رسد این شعر منسوب به فرخی یزدی موجب تعطیلی گاج باشد: «این اسیری تا به کی،‌ای ملت بی‌دست و پای/ گر برای حفظ آزادی ز مادر زاده‌ایم»،آخر‌ای مظلوم از مظلوم، چون خود یاد کن/، چون ببینی ظالم از ظالم حمایت می‌کند ،معنی دولت قانونی اگر این باشد/ نامی از دولت و قانون به جهان کاش نبود»

 هم‌زمان با اعتراضات سال گذشته و در ۲۲آذر۱۴۰۱روزنامه «فرهیختگان»، در گزارشی با عنوان «کاسبان کنکور به شعر و ایران هم رحم نکردند»، به سوالات ادبیات فارسی یکی از آزمون‌های آزمایشی گروه انتشاراتی گاج، پرداخت و با انتشار تصویری از این سوالات، این اشعار را «ناامیدکننده و سیاه» توصیف کرد و نوشت که انتخاب این سوال‌ها «به تهییج جوانان» پرداخته است.

این روزنامه اصولگرا در ادامه با انتشار برخی ابیات درج شده در این آزمون نوشته است: «در این سه‌ماهی که از اتفاقات در کشور گذشته، صحبت‌های زیادی شده و درمورد ابعاد مختلف این وقایع تقریبا حرف‌ها زده شده است. ما برای حل مسائل موجود نیازمند گفت‌وگو هستیم و چاره‌ای جز این نیست، اما متاسفانه در این زمینه نسبت به آداب گفت‌وگو و تسلط بر موضوع دچار مشکل بوده و با فرهنگ و ادبیات گفت‌وگو غریبه هستیم و تلاش نمی‌کنیم به این سمت‌وسو حرکت کنیم، آن‌ها را آرام کنیم. حرف‌شان را بشنویم و برایشان وقت بگذاریم، نه اینکه با چنین کار‌هایی مانند انتخاب این شعر‌ها، آن‌ها را تهییج کنی و به خیابان‌ها بفرستی.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا