دانش و فناوریهوش مصنوعی

سوتی گوگل 120 میلیارد دلار آب خورد/ بدشانسی گوگل در بدترین زمان ممکن

وسط بازارگرمی CHATGPT و انگشت به دهان ماندن همه مردم دنیا از این موجود جدید، حالا هوش مصنوعی گوگل به دیوار خورده و به سئوالاتی که ازش شده اشتباه جواب داده است. از این بدشانسی بدتر شاید هیچ وقت برای گوگل پیش نیامده و پیش نیاید. یک شکست نمادین هولناک برای دارنده قوی ترین برند جهان!

همین یک جواب اشتباه پدر گوگل را درآورده است. پس از آنکه دستیار جدید هوش مصنوعی جستجوی گوگل به یک سوال پاسخی اشتباه داد، بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار ارزش گوگل کاهش یافت.

قبل از این که ادامه خبر را بخوانید اگر می‌خواهید از هوش مصنوعی جدید چت جی پی تی سر دربیاورید یا با آن کار کنید،‌ اینجا کلیک کنید. البته این هوش مصنوعی فعلا برای ما ایرانی‌ها در دسترس نیست. مدیران و صاحبانش به دلیل ترحیم‌ها یا هر چیز دیگری نمی‌گذارند ما ایرانی‌ها از این ابزار جدید استفاده کنیم. اما اگر شماره مجازی بخرید یا این که یک شماره از آشناهایتان در خارج از کشور را وارد کنید، می‌توانید همین باهوش ترین موجود مجازی را هم دور بزنید و آب از آب تکان نخورد.

خب به اصل خبر بدشانسی گوگل برگردیم.

سایت تلگراف نوشته، «بارد» هوش مصنوعی گوگل در پاسخ به سوالی درباره تلسکوپ ناسا پاسخی گمراه کننده داد و پس از آن ارش سهام آلفابت (شرکت مادر گوگل) ۸ درصد کاهش یافت. در حقیقت بارد دستیار جستجوی هوش مصنوعی است که گوگل از آن برای تولید خلاصه متون در صفحات نتایج جستجو استفاده می کند.

با این وجود، یک تصویر متحرک از «گوگل بارد»(Google Bard) که توسط این شرکت به نشانه راه اندازی ویژگی جدید توزیع شده است، پاسخی اشتباه به یک سوال می دهد. این امر سوالات زیادی درباره صحت موتور جستجوها و پاسخ های تولید شده توسط هوش مصنوعی در واکنش به سوالات انسان ها به وجود آورد.

در یک GIF متحرک فرایند کار کردن بارد نشان داده می شود که طی آن یک کاربر در قسمت جستجو می نویسد: کدام یک از اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب را می توانم برای کودک ۹ ساله ام توضیح دهم؟

این تلسکوپ ناسا در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی وارد مرحله عملیاتی شد و محققان تاکنون ازآن برای کشف چند سیاره خارج از منظومه شمسی استفاده کرده اند.

یکی از پاسخ هایی که بارد به این سوال داد آن بود که« تلسکوپ ایی جیمز وتین تصاویر از یک سیاره خارج از منظومه شمسی را ثبت کرده است.

این پاسخ صحیح نیست زیرا نخستین تصاویر از سیاره خارج از منظومه شمسی در سال ۲۰۰۴ میلادی و توسط تلسکوپی در شیلی ثبت شدند.

همین امر نگرانی هایی را درباره عدم صحت داده های تولید شده توسط سیستم های هوش مصنوعی به وجود آورده است.

کاهش ۸ درصدی سهام آلفابت، بیشترین میزان کاهش ارزش سهام آن از اکتبر ۲۰۲۲ میلادی تاکنون به حساب می آید. در آن تاریخ پس از مشخص شدن کاهش فروش محصولات وسرویس ها، سودآوری و رشد آلفابت، ارزش سهام آن ۹ درصد کم شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا